Преди седмица пресаждах стайните си бонсаи в смес от керамзит и градинска почва.След 3 дни се появи мухъл по повърхността на почвата.Дренажа е добър(свободно се отича водата).На какво може да се дължи това явление и как да се боря с него?
До прозореца е има много светлина.Ако е влага защо не се изпарява?И никога не слагам само в керамзит и торф и Пешо го знае.За мен идеалната пропорция е 50:50.
Ако е едно такова бяло, за което си мисля,понякога стайните ми през зимата, в следствие на преполиването образуват. Обикновенно като го изтържа и намаля поливането проблема изчезва.
"Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор" Тери Пратчет
Еми едно бяло е като мъх,но аз съм ги поливала само веднъж при пресаждането,което вече е преди повече от седмица,а почвата е още влажна.Изстъргала съм горния слой пък да видим какво ще стане.
"Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор" Тери Пратчет
Такъв мухъл се получава винаги при пресаждане зимата и поставяне на дърветата в стая.Много дълго време и почвата стои влажна , но след първото засъхване на повърхноста проблемът изчезва.Дори и при акадама се получава.Тази зима го установих.